Vad gör en snickare?

Det finns väldigt mycket som en snickare kan hjälpa dig med. De flesta hantverkare arbetar väldigt brett och är kunniga inom allt från renoveringar till nybyggnationer. De kan både åta sig renoveringar inomhus och utomhus. Har du planer på att genomföra någon form av renovering kan du alltså höra av dig till en snickare och berätta mer om dina planer. De brukar då kunna komma på en första konsultation och se hur det ser ut hos dig.

Kan även hjälpa med bygglov

Många hantverkare kan även vara delaktiga i hela processen innan själva bygget kommer igång. Det inkluderar allt från att ansöka om bygglov till att välja material till renoveringen. De kan även hjälpa dig med ritningar och göra upp en bra plan. En kunnig snickare tar dina önskemål och idéer och ser till att du får ut det mesta av dem. Det kan finnas många små detaljer som du själv inte har tänkt på.

Certifierade för våtutrymmen

De flesta snickare har även särskilda certifikat så de kan renovera i våtutrymmen såsom tvättstugor och badrum. Det är lite extra känsligt eftersom det handlar om utrymmen där vatten är inblandat. Om man inte utför renoveringen på ett korrekt sätt kan det bli stora fuktskador i rummet. Det kan få förödande konsekvenser. Om ett våtutrymme inte är renoverat av en fackman så gäller normalt inte försäkringen. Därför är det väldigt viktigt att du kollar upp detta inför en renovering. Ett tips är att be snickaren om referenser från tidigare arbeten.