Då ska du anlita en tapetserare

En tapetserare från en målerifirma stockholm är en person som arbetar med att klä om möbler och ska därmed inte blandas ihop med en person som arbetar med att sätta upp tapeter. I det här inlägget kan du läsa mer om när det kan vara läge för dig att anlita en tapetserare.

Restaurera gamla möbler
De senaste åren har allt fler förstått vikten vid att ta hand om de möbler man har och inte slänga bort dem för att något är slitet eller trasigt. Det kan vara särskilt bra om du har äldre möbler du exempelvis har köpt på second hand eller har ärvt av någon i din släkt. Har du exempelvis en fåtölj eller en stol vars textilier har blivit utnötta kan du anlita en tapetserare. Då lämnar du in möbeln till tapetseraren som lagar det som är trasigt eller hittar liknande textil för att klä om möbeln. Oavsett vad så kommer det kännas bättre att restaurera möbeln istället för att slänga den. Särskilt om det är en omtyckt möbel.

Ny stilFåtölj - Beiga färgerHar du möbler som inte längre passar din personliga stil kan det vara en bra idé att klä om möbeln. men att göra det på egen hand kan vara svårt. För att du ska bli nöjd med resultatet ska du överväga att anlita en tapetserare som fixar möbeln åt dig efter dina önskemål. Kontakta ett företag i din närhet som erbjuder tapetsering. I vissa fall kan de hjälpa dig med att köpa in textilen. Men om du redan har hittat en textil du vill klä möbeln med kan du lämna in textilen tillsammans med möbeln. Det kan vara nödvändigt att klä om möblerna i en ny textil för att det passar bättre in i inredningen.

Många som handlar på second hand ser potentialen i möbeln men gillar inte tyget av olika anledningar. Då kan de lämna in möbeln till en tapetserare för att möbeln ska passa deras stil bättre.

Reparering
Förutom att du kan lämna in möbeln till en tapetserare för att klä om den kan en möbeltapetserare också hjälpa dig att rusta upp en trasig möbel. De kan till exempel laga en trasig stomme eller dylikt. Då kan du få möbeln lagad och passa på att byta ut dess klädnad på en och samma gång om du har en möbel som blivit sliten och gått sönder.

Anpassad klädsel
Har du en båt, bil eller privatflygplan och vill ha ny klädsel är det en tapetserare du ska vända dig till. De kan hjälpa till med att ta fram anpassad klädsel efter måtten i fordonet och dina egna önskningar och idéer.